«På hjul med veteraner» ble første gang arrangert i 2013 med stor suksess, og det var et kontant krav fra de rundt 30 deltakerne at vi måtte arrangere sykkelturen igjen.

Vi tok deltakerne på ordet og arrangerer nå ”På hjul med veteraner” for 8. gang. Arrangementet har blitt en tradisjon.

Fysisk aktivitet er for mange veteraner et godt virkemiddel for å ”lande” hjemme etter deltagelse i internasjonale operasjoner. Det er del av det de gamle kalte «sunne interesser» og er noe som det er bra å ha med seg hele livet. Dette gjelder selvsagt både for stadig tjenestegjørende veteraner, og de som ikke lenger er i tjeneste.

I 2012 bestemte 4 veteraner fra Libanon og Afghanistan seg for å sette seg på sykkelen og sykle fra Horten til Parga i HellasDe tre veteranene Tom Torgersen, John Bratlie og Tom Erik Løkken fullførte de 300 milene. De syklet denne distansen for å vise seg selv og alle andre at man kan mestre en slik styrkeprøve til tross for helseplager og utfordringer etter tjenesten ute.

Foto: John Bratlie

John Bratlie, som syklet Oslo – Parga i 2012 var så keen på å sykle denne distansen igjen, at han gjorde det også –sommeren 2022 – altså etter 10 år. Karl-Arne Solvang var også med helt frem til Parga i Hellas!

John og Karl-Arne syklet sammen med to andre veteraner, Stian Øie og Stig Lauby. De hang på nesten hele veien, men av ulike grunner ga de seg litt før Parga (Hellas). Tror de skulle på ferie 😉